Midsommar 2020

Midsommar 2020

Hållpunkter för firandet den 19 juni 2020:

Kl. 14:00 Öppnar caféet. Försäljning av lotter, ansiktsmålning, fiskdamm med mera startar.

Kl. 16:00 Reser vi midsommarstången och dansar till levande musik


Midsommar på Torpakolonin

Sedan i slutet av maj har kolonisterna i Torpakolonin planerat och arbetat med förberedelserna inför årets Midsommarfirande. Ett lika ideellt som traditionellt firande med levande musik och barnunderhållning. Det brukar vara många som besöker koloniområdet för att fira midsommar, så många som 400-500 vuxna och nästan lika många barn, både kolonister och bekanta utifrån, gamla och unga, från närområdet och hela Göteborg. Alldeles intill Östra Sjukhuset, ett stenkast från spårvagnshållplatsen med samma namn, ligger koloniområdet där firandet inleds klockan 14.

Midsommar på Torpakolonin tar sig uttryck i en välbesökt café-verksamhet med försäljning av Torpabakelser, bullar och småkakor och på hela området sker lotteriförsäljning, det finns även en fiskdamm och ansiktsmålning erbjuds för barnen.

På området bor många som kan spela instrument och sjunga och redan innan klockan är 16 skapas midsommar-stämning genom att folkmusik från olika delar av Sverige spelas på fioler, cello, gitarr, klarinett och bas.

Midsommarstången reses kl 16 och danslekarna som startar 

omedelbart därefter ackompagneras av kolonins  musiker i olika åldrar, både professionella och goda amatörer, som ser till att även årets midsommarfirare får raska över isen och dansa till Små Grodorna.  

Fiskdammen är omåttligt populär bland de yngre besökarna.

 

 


Comments are closed.